ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН WWW.AMODE.BG

Електронният магазин www.amode.bg (“Сайт”) е собственост на и се управлява от “Амоуд” ЕООД.

Предвид влизането в сила на Регламент 2016/ 679 относно защита на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (GDPR), и тъй като уважаваме правото Ви за запазване на поверителността на личната Ви информация, с настоящата Политика за поверителност, бихме желали разясним каква информация събираме и как я използваме, за да бъдете информирани по въпросите във връзка с личните данни, които ни предоставяте, както и относно начина, по който ги обработваме и управляваме.

Тази Политика за поверителност се отнася за личните данни, които се събират чрез Сайта при попълване на формата за регистрация, записване за бюлетин и попълване на електронната форма за подаване на поръчка за покупка на продукт от Сайта.

1. Какво е GDPR?

GDPR е регламент за защита на данните, който влиза в сила на 25 май 2018г. Регламентът има за цел да уеднакви и актуализира съществуващите регулации за защита на личните данни в целия Европейски съюз, като съответно – постигне уеднаквяване и прозрачност в начина, по който компаниите боравят с предоставени им лични данни. Сред основните характеристики на GDPR е контролът, който потребителите имат върху личните си данни. След влизане в сила на Регламента, всички граждани на ЕС имат пълен контрол над данните, които предоставят на различните компании. Част от новите права на потребителите се изразяват във възможността им да поискат от всяка една компания: изтриване на цялата информация от информационните системи на доставчика; получаване на копие от информацията си, както и да бъдат информирани за причините за нейното събиране; извличане на всички данни, с цел предоставянето им на друг администратор.

2. Как ние се подготвихме за спазването на Регламента?

За да гарантираме съблюдаването на Регламента и сигурността на данните, които нашите клиенти ни предоставят, предприехме следното:

  1. Добавихме раздела „Политика за поверителност“ в Сайта;
  2. Актуализирахме електронната форма за подаване на поръчка за покупка на продукт от Сайта;
  3. Предоставяме възможност за разяснения по въпроси, свързани с правата ви по Регламента, чрез имейл info@amode.bg;
  4. Определихме отговорник по защита на личните данни, за да гарантираме, че Вашите лични данни винаги ще бъдат обработвани по открит, коректен и законен начин. Можете да отправяте въпроси относно своите лични данни на info@amode.bg.

3. Получаване на Вашето съгласие

Съгласно Регламента, Вие, в качеството си на Ползватели на Сайта, трябва да извършите категорично действие, с което да заявите своето съгласие/ несъгласие за обработване на личните ви данни. Това съгласие се дава посредством изявления в електронната форма за регистрация или за подаване на поръчка за покупка на продукт от Сайта.

  1. Информация, която събираме

    Начините за събиране и обмен на лична информация, които ние използваме са: Форма за регистрация в Сайта и Форма за подаване на поръчка за покупка на продукт от Сайта.

    За да станете наш регистриран потребител и/ или за да обработим вашата поръчка и да имаме възможност да Ви изпратим поръчания/ните продукт/и, необходимо е да ни предоставите име и фамилия, телефонен номер и по желание – Ваш имейл. Предоставеният от Вас имейл и други данни могат да се използват за изпращане на електронни съобщения, включително и бюлетин.

    Събраната информация и лични данни се обработва от „Амоуд“ ЕООД с цел администриране – приемане и изпълнение на Вашата поръчка и връзка с Вас в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката.

    Гарантираме, че Ваши данни не се предоставят и няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица, с изключение на избраната от Вас куриерска фирма – „Еконт“ или „Спиди“, които получават и обработват данните с цел доставка на поръчката.

    Съхраняваме личните Ви данни за срока и при условията, посочени в Закона за защита на потребителите и Закона за счетоводството.

  2. „Амоуд“ ЕООД направи съответните промени в електронната форма за подаване на поръчка за покупка на продукт от Сайта, насочени към получаване на съгласието на всеки клиент, който желае да закупи продукт от Сайта, респ. – е необходимо да предостави своите лични данни за целите на доставката. Преди заявяването на своето съгласие, клиентът бива насочен да се запознае с настоящата Политика за поверителност.
  3. Правата по Регламента имат и желаещите да регистрират профил с потребителско име и парола на www.amode.bg. Създаден от Ползвател потребителски профил може да бъде изтрит, заедно с прилежащата към него информация, от базата данни на Доставчика по всяко време, при желание от страна на Ползвателя. Вие не сте задължен/а и ние не изискваме от Вас да сте регистриран Ползвател, за да разгледате нашия Сайт или за да осъществите подаване на поръчка за покупка на продукт от Сайта.
  4. В случай, че по свое собствено желание и преценка обявите публично свои лични данни, специфични подробности за Вас или друга информация за Вас и Вашите действия на публично достъпни секции от сайта, спрямо тази информация не се прилага Закона за защита на личните данни и „Амоуд” ЕООД не носи отговорност за нея.

4. Какви права ви дава Регламентът?

  1. Съгласно Регламента, Вие имате право:
    1. На достъп до личните Ви данни, като по всяко време можете да поискате информация относно личните Ви данни, които съхраняваме. Данните ще ви бъдат предоставени чрез електронна поща;
    2. На коригиране, като поискате поправяне на Вашите лични данни, ако те са неправилни, включително допълване на непълни лични данни.  Ако имате профил в Сайта, можете да редактирате своите лични данни в страницата на профила си;
    3. На преносимост, според което имате право да получите копие от Вашите данни, които сте ни предоставили, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат, прехвърлени на Вас или на друга страна;
    4. На изтриване, според което имате право да изтриете всички лични данни, обработвани от „Амоуд“ ЕООД, по всяко време, освен в следните случаи: в момента сте в процес на комуникация с нас по разрешаването на даден въпрос; имате отворена поръчка, която още не е изпратена или е частично изпратена; ако сте направили покупка, ще запазим Вашите лични данни във връзка с Вашата трансакция според счетоводните правила.
    5. Да възразите срещу обработването въз основа на легитимен интерес:  
Имате право да възразите срещу обработването на Вашите лични данни въз основа на легитимния интерес на „Амоуд“ ЕООД. Ние няма да продължим да обработваме личните Ви данни, освен ако няма други законови изисквания за това.
    6. Да възразите срещу евентуални наши съобщения към Вас, включително срещу директния маркетинг, осъществяван чрез изпращане маркетингови съобщения, включително срещу профилирането и анализа за целите на директния маркетинг. Можете да се откажете от директния маркетинг по следните начини: като следвате указанията във всяко съобщение, изпратено с маркетингова цел или като редактирате настройките във Вашия профил на Сайта;
    7. На ограничение, като поискате „Амоуд“ ЕООД да ограничи обработването на Вашите лични данни при следните обстоятелства: ако възразите срещу обработването въз основа на легитимен интерес на „Амоуд“ ЕООД, когато ще ограничим обработването на данните в очакване на резултат от проверката на законните основания; ако претендирате, че Вашите данни са неточни, „Амоуд“ ЕООД трябва да ограничи обработването в очакване на резултат от проверката на точността на личните данни; ако обработването е неправомерно, можете да възразите срещу изтриването на личните Ви данни и вместо това да изискате ограничаване на използването им; ако „Амоуд“ ЕООД вече не се нуждае от личните данни, но те са Ви необходими за упражняване или защита на правни претенции.
  2. Ако желаете да упражните своите права съгласно Регламента, можете да се свържете с нас на info@amode.bg.

Последна редакция: Май 2018

Запишете се за да получавате информация за промоции и нови продукти